Balkon bouwen

Een balkon bouwen of verbouwen.

Het is goed om eerst even duidelijk te vermelden wat nou eigelijk wordt bedoeld met een balkon. Vaak worden begrippen als balkon, loggia, Frans balkon en erker met elkaar verward en verkeerd gebruikt. De definitie van een balkon is als volgt.

Een balkon is een open platform, voor een muur aangebracht, voorzien van een balustrade of borstwering en toegankelijk uit de daaraan grenzende binnenruimte doormiddel van een deur. Een balkon onderscheidt zich van eenerker, doordat het geen integrerend deel uitmaakt van de ruimte waarvoor het is aangebracht en van een loggia omdat het balkon buiten het hoofdgebouw is aangebracht. Een balkon is bedoeld om even naar buiten te kunnen gaan, zonder de verdieping te verlaten. Een balkon bevindt zich namelijk altijd op een verdieping. Een balkon op de begane grond noemt men wel een veranda.

Een Frans balkon wordt gevormd door een stel naar binnen draaiende deuren op een verdieping, met aan de buitenzijde de balustrade. Zo’n “balkon” kan dus niet worden betreden.

Voor het maken van een balkon heeft u vaak een vergunning nodig. U kunt de juiste informatie hierover vinden op de pagina brochures van VROM. Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op!