Verbouwen

U wilt een deel van uw bestaande woning of kantoor veranderen? Misschien wilt u zoveel mogelijk werkzaamheden zelf verrichten maar heeft u af en toe behoefte aan wat technische ondersteuning. Vaak stellen mensen ons allerlei vragen zoals: “Welke wanden zijn draagmuren?” “Kan ik zonder problemen een gat maken in een betonvloer?”

Behalve met dit soort vragen kunnen we u ook helpen wanneer u een kleine bouwkundig advies nodig heeft zoals het maken van een balkberekening, een funderingscontrole of een advies voor het isoleren van een bestaande dakconstructie.

Aarzel niet, en zet uw vraag in het contactformulier!

Kozijn- en gevelwijzigingen

U maakt van twee ramen één groot raam, vervangt de openslaande deuren door een schuifpui of u plaatst een heel ander model buitendeur. Allemaal zaken waardoor uw raam- of deurkozijn zichtbaar verandert en waardoor wellicht zelfs de constructie van de buitengevel wijzigt. Uw gevel wordt ook zichtbaar anders als u de huidige gevelbekleding vervangt, bijvoorbeeld met kunststof gevelplaten of houten panelen. Het zijn allemaal aanpassingen die u niet zonder meer kunt plegen. U zult zich namelijk aan bepaalde regels moeten houden, onder meer om uw veiligheid en die van omwonenden te waarborgen. Maar ook omdat uw wijziging moet passen in de omgeving en uw buren er geen last van mogen hebben. In sommige gevallen is daar een bouwvergunning voor nodig, in andere gevallen niet. Er is een handige bochure beschikbaar waarin u meer leest over de voorwaarden voor bouwvergunningsvrij en bouwvergunningplichtig. U vindt deze informatie op de pagina brochures .

Energie besparen

Met de huidige klimaatverandering en stijgende energieprijzen is het besparen van energie een actueel onderwerp.
In veel bestaande woningen kan energie worden bespaard. Vooral woningen met een bouwjaar van voor 1985 hebben vaak veel verschillende besparingsmogelijkheden. Over het besparen van energie en de hiermee verbonden investeringen en terugverdientijden zijn al diverse goede website opgezet.

Wij zullen het wiel niet opnieuw gaan uitvinden maar hebben voor u de volgende websites geselecteerd.

www.milieucentraal.nl
www.energielastenverlager.nl