Vloer isoleren voor besparen en comfort

De vloer isoleren kan op verschillende manieren. Dit is een project waar je echter geen spijt van krijgt. Het is comfortverhogend. Ook levert het een besparing op in de stookkosten. Als je handig bent, kun je eventueel zelf aan de slag. Laten doen is uiteraard ook mogelijk. In beide gevallen is een goede voorbereiding de sleutel tot succes. Voor extra comfort en besparen is de vloer te isoleren.

Op welke wijze kun je de vloer isoleren

Vervangen van de bestaande vloer kan in een aantal gevallen. Bijvoorbeeld wanneer de vloer niet geschikt is voor vloerverwarming. Of wanneer je een houten vloer hebt met kans op houtrot. Een nieuwe vloer kan door een renovatievloer van balken broodjes. Ook wel PS-isolatievloer of renovatievloer. Ook is het mogelijk om de kruipruimte vol te storten met beton of schuimbeton, op een laag isolatie. Let wel op dat je in het laatste geval niet meer bij de leidingen kunt.
Verder is bij het plaatsen van een nieuwe renovatievloer i.p.v. een houten vloer, sprake van een gewichtstoename op de fundering.

Het is ook mogelijk om de bodem van de kruipruimte te isoleren. Dit kan door het opspuiten van schelpen, isolatie of bodemparels. Dit geeft als voordeel minder vocht in huis, doordat de bodem beter is afgesloten. Wel verlies je nog steeds kou aan de gevels.

Met een PS isolatievloer vloer isoleren
PS isolatievloer

Wat zijn de kosten

De kosten zijn van een aantal factoren afhankelijk. De manier waarop je de vloer isoleert. Het materiaal van de vloer en de isolatiewaarde.  Het is daarbij mogelijk om subsidies te krijgen. Wanneer je een andere maatregel neemt, zoals het isoleren van het dak, de gevel, of glas. Ook is het mogelijk om een lening af te sluiten. Bij een renovatievloer liggen de kosten tussen de € 4.000,00 en € 6.000,00 voor een rijtjeswoning. Een groot gedeelte van de kosten van het isoleren van de vloer betreffen de arbeidskosten. Het is mogelijk om de vloer zelf te isoleren. Hier is echter wel enige ervaring voor nodig.

Welke kosten bespaar ik

Bij een conventionele verwarming zoals een CV levert het isoleren van een vloer een besparing van € 150 – € 350 per jaar op. Daarbij afhankelijk van de grote van de woning. Andere voordelen zijn het kunnen toepassen van vloerverwarming. Dit is comfortverhogend. Vloerverwarming zorgt voor een geleidelijke warmte. Ook is dit een goede stap naar aardgasvrij wonen.

Vloer isoleren voor extra comfort

Het isoleren van de vloer is voornamelijk comfortverhogend. Zeker in combinatie met vloerverwarming, is er sprake van een optimaal comfort. Vloerverwarming zorgt voor een geleidelijke en verdeelde verwarming. Hierdoor ontstaan ook minder luchtstromen, dus minder tocht. Een verminderd gevoel van comfort ontstaat voornamelijk door kou aan de voeten. Een aanpak verzorgt dan ook warmere voeten.

Waar op te letten bij zoeken naar bedrijf voor vloer isoleren

Het is aan te raden om bij minimaal 3 bedrijven een offerte op te vragen. Dit voor een goede vergelijking van de offertes onderling. Vraag daarbij of het bedrijf is aangesloten bij een branchevereniging zoals Venin. Deze vereniging heeft een certificering opgesteld voor bedrijven. Ook is er een geschillenregeling. Dit om geschillen op een eerlijke, betaalbare en deskundige wijze op te lossen.

Vergelijk vrijblijvend offertes isoleren vloer