Verbouwing

U gaat verbouwen? Dan wilt u waarschijnlijk eerst weten wat daar allemaal bij komt kijken. Hoe selecteert u de juiste aannemer en welke werkzaamheden kunt u zelf doen? Wat kost zo’n verbouwing eigenlijk? Wat moet er in een offerte van een aannemer staan en hoe beoordeelt u deze? Op deze site vindt u alle informatie die u nodig heeft.

Kunt u iets niet vinden of heeft u een vraag? Neem contact op via het contact formulier.

Heeft u aan alles gedacht?

De totaalkosten van een bouwproject bestaan niet alleen maar uit de bouwkosten van een  aannemer. De overige kosten zoals advieskosten, gemeentelijke leges etc kunnen net zo’n grote omvang hebben als het totaal van de bouwkosten. Vooral bij de kleinere projecten kan men zich hierin behoorlijk vergissen. Daarbij moet u natuurlijk weten wat de gestelde eisen zijn van de betreffende gemeente. Om grip te krijgen op alle factoren verwijzen wij u graag naar de volgende onderwerpen en bijbehorende pagina’s.

Energiebesparende maatregelen?
Onderaan de pagina Verbouwen staat informatie met handige links naar relevante pagina’s.

Goede tekeningen bestaande situatie zijn onmisbaar

Iedereen begrijpt de noodzaak van volledige en accurate informatie. Uw architect en aannemer baseren er immers hun plannen op. Niemand zit te wachten op onaangename verassingen waardoor budget en planning overschreden worden. Toch staat de post meet- en tekenwerk vaak niet goed op de agenda. Het wordt als een bijzaak ondergebracht in de offerte van de architect. Dit is vreemd, omdat goede onderleggers niet alleen belangrijk zijn voor de architect tijdens zijn ontwerpfase. De aannemer heeft ook goede maten en tekeningen nodig.

Architect en aannemer meten te laat en dubbel

Vaak doen uw bouwpartners het meetwerk te laat en dubbel. De architect meet en schetst het gebouw heel globaal. De aannemer werkt niet met deze maatvoering en meet alles nogmaals in voor de uitvoering van zijn werk. Dat gebeurt dus NADAT het ontwerp reeds klaar is! De problemen worden dus weer eens opgelost in het werk en tijdens de bouw. Dit geeft vertraging en meerwerk. En U betaalt dat!

Kijk op de pagina meetwerk om meer informatie te krijgen over het ‘in kaart brengen van bestaande gebouwen’.

Meer informatie over verbouwen?

Voor meer informatie over verbouwen en handige downloads kunt u kijken op de pagina Verbouwen op deze site.

Meer informatie over aanbouwen?

Voor meer informatie over aanbouwen en handige downloads kunt u kijken op de pagina Aanbouwen op de site.