Inbraakbeveiliging

Inbraakpreventie en PolitieKeurmerk Veilig Wonen (PKVW)

U wilt uw woning goed beveiligen tegen inbrekers en insluipers. Een inbraak levert niet alleen materiële schade, maar ook psychische schade op. Het feit dat een onbekende in uw woning is geweest en uw spullen heeft doorzocht, geeft een onveilig gevoel. In 9 van de 10 gevallen zijn het gelegenheidsinbrekers die in uw woning binnendringen. Een gelegenheidsinbreker is bijvoorbeeld een junk die met een schroevendraaier op zak langs woningen loopt en kijkt waar een slot eenvoudig opengebroken kan worden of straatcriminelen die snel een tv of computer uit de woonkamer willen weghalen.

Een gelegenheidsinbreker is eenvoudig te weren.
U moet hierbij wel een aantal adviezen opvolgen.

Het PolitieKeurmerk Veilig Wonen is een goede manier om te bepalen of uw woning voldoende beveiligd is. Het keurmerk wordt afgeven door gecertificeerde bedrijven. Deze bedrijven bezoeken uw woning en stellen een lijst met aandacht en verbeterpunten op. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de sloten op en/of het hang- en sluitwerk van uw ramen en deuren moeten worden aangepast. Wanneer uw woning aan alle voorwaarden van het keurmerk voldoet, ontvangt uw woning het certificaat Politie Keurmerk Veilig Wonen. Bij woningen met het predikaat PKVW is de kans op een inbraak 90% kleiner dan bij woningen zonder PKVW. Dat is voor veel bewoners een geruststellende gedachte. In veel gevallen levert het keurmerk levert het certificaat u ook een korting op de premie van uw inboedelverzekering op.

Op het internet worden reeds op diverse sites tips gegeven over hoe u het beste een inbraak kunt voorkomen. In onderstaande brochures vindt u veel tips en adviezen om de kans op inbraak te verminderen. Klik op de titel van de betreffende brochure om deze te downloaden.

Op de website Politie Keurmerk Veilig Wonen vindt u meer informatie over het keurmerk en welke PKVW-erkende bedrijven u kunnen helpen bij het verkrijgen van het keurmerk.