Wat kost een nieuwe keuken

Een nieuwe keuken is een hele investering. Inclusief apparatuur, kan de prijs verschillen van € 1.000,00 bij een bouwmarkt tot € 25.000,00 bij een gespecialiseerde keukenzaak. Bouwadvies Nederland zet een aantal tips voor u op een rijtje. Zo heeft u een overzicht van punten waar u op moet letten, wanneer u een keuken wilt aanschaffen. Wat kost een nieuwe keuken in uw specifieke geval.

 

  • U denkt er vooraf liever niet aan. Er kan echter veel mis gaan bij het aanschaffen en laten monteren van een keuken. Het plaatsen van een keuken is maatwerk. Deze kan verkeerd ingemeten worden, waardoor materiaal of apparatuur opnieuw besteld moeten worden. Denk daarom vooraf aan een al dan niet tijdelijke rechtsbijstandsverzekering. Zo voorkomt u problemen en weet u altijd wanneer u in uw recht staat.
  • Ken uw ruimte. Voordat u naar een keukenspecialist gaat, zorg voor een duidelijke schets met maten. Breng op deze schets alle belemmeringen voor de keuken aan, zoals wandcontactdozen, ramen, deuren, muuropeningen. Indien u een nieuwe keuken plaatst naar een verbouwing, zorg dat u de maten in meet als de rest van de verbouwing gereed is. Dus nadat alle wanden geplaatst zijn.
  • Weet wat voor keuken u wilt. Gaat u voor een praktische keuken. Moet u de keuken mooi vinden, of moeten ook anderen de keuken mooi vinden. Bent u van plan de woning binnen nu en vijf jaar te verkopen, kijk dan minder naar de trends en wat u mooi vind. Maar ga dan voor een meer neutrale keuken.
  • Weet vooraf welke keukenzaken u wilt bezoeken. Bestel de gratis brochures. Dit kan bijvoorbeeld hieronder bij een aantal keukenzaken. Maak een keuze uit niet meer dan drie keukenzaken. Het heeft geen zin om een vergelijking te moeten maken en tientallen keukenzaken bij af te gaan, dat kost u alleen maar tijd.
  • In tegenstelling tot de bouw van een aanbouw of een dakkapel, draagt een nieuwe keuken niet direct bij aan waardevermeerdering van de woning. Dit met name omdat een keuken vaak smaakgevoelig is.
  • Gaat u de keuken zelf monteren, of wilt u dat laten doen? U kunt er nog voor kiezen om bijvoorbeeld een oude keuken die u gaat vervangen, zelf te verwijderen. Als u het werk uit handen geeft, zoek dan naar een gespecialiseerde vakman. Een goedkope klusjesman kan duurkoop zijn, wanneer blijkt dat de keuken nadien verpest is.