Voorbeeld met bouwkosten renovatie-project in de binnenstad

Renovatie pand Hinthamerstraat centrum Den Bosch

Het voorbeeldproject ‘renovatie pand binnestad’ is een goed voorbeeld van een veel voorkomend project in de binnenstad van Den Bosch. Om de privacy van de opdrachtgever te beschermen hebben we dit projectvoorbeeld enigzins aangpast.

De 3 bouwlagen boven een restaurant werden totaal gestript en gerenoveerd. De eerste en tweede verdieping hadden reeds een woonfunctie. De zolderverdieping was aangetast door een brand en functioneerde als bergruimte. Het pand is gerenoveerd en niet uitgebreid. De kap is vervangen m.u.v. de dakconstructie zoals spanten en gordingen. Het dak is in originele staat hersteld.

Dat geldt ook voor de karakteristieke dakkapel. Het dakleer maakte plaats voor leien en zink en alle goten werder verniewd. De buitenwanden van de eerste en tweede bouwlaag werden voorzien van voorzetwanden om de isolatiewaarde te verhogen. Alle kozijnen inclusief draaiende delen in de achtergevel werden vervangen. De kozijnen aan de voorzijde zijn hersteld en voorzien van nieuwe draaiende delen (ramen). De voorgevel was flink beschadigd en is volledig hersteld. In de tuin aan de achterzijde werd een nieuwe verranda gemaakt. De volledige woning werd voorzien van nieuw sanitair, een nieuwe keuken en een houtkachel.

Bouwkosten renovatieproject

Oppervlakte van de woning:

  • Eerst verdieping: 65 M2
  • Tweede verdieping: 65 M2
  • Zolderverdieping: 65 onder de schuine kap (bergruimte)
  • De woning heeft een dakrerras van 25 M2.

De bouwkosten van de renovatie waren: € 225.000,- inclusief BTW.
De kosten voor architect en constructeur waren: € 4.700,- inclusief BTW.
(Dit zijn de kosten voor het inmeten van het pand, het maken van tekeningen van de bestaande toestand, het maken van het ontwerp, het aanvragen van vergunningen, en het berekenen van de constructies van het pand).

Deze pagina laat een voorbeeld zien van een veel voorkomende renovatie. Het eigenlijke project is op een andere manier uitgevoerd en had andere kosten tot gevolg.