Ingestorte school Antwerpen speculeren is begonnen

Bij de ingestorte school in Antwerpen zijn 5 mensen omgekomen. De lichamen zijn geborgen en het speculeren naar de oorzaak van het drama is begonnen. Om het onoverzichtelijk te maken, is de hoofdaannemer zelf vast begonnen met een onderzoek. 

De school zou op 1 september openen. De scholengroep waartoe het gebouw zou gaan behoren, moet echter op zoek naar een andere oplossing. Een fout in de constructie zou de oorzaak zijn van de ingestorte school Antwerpen. In gebruik zou een school met 200 leerlingen na instorten tot ongekend veel slachtoffers kunnen leiden. De constructie van het gebouw bestaat uit beton. De bovenste, vierde verdieping echter betreft een staalconstructie. 

Ingestorte school Antwerpen

Steiger

Een van de suggesties die rondgingen op social media, was de steiger. Deze zou te zwaar belast zijn geweest en bij instorten het deel van het dak mee hebben getrokken. De directeur van het bedrijf dat de steiger bouwde, heeft dit echter direct weerlegd. Dit lijkt ook een onwaarschijnlijke optie.

Constructiefout zorgt voor ingestorte school Antwerpen

Een oorzaak voor de ingestorte school Antwerpen die meer voor de hand licht, is een constructiefout. Op het moment van instorten regende het. Ook stond er een flinke wind. Een gebouw moet hier echter tegen kunnen. Ook in aanbouw. Het onderzoek wordt nog een hele toer. Het begint met het opstellen van het dossier, waarbij alle gegevens van het gebouw worden verzamelt. Dan wordt bekeken of alles is uitgevoerd zoals het gepland is. Veel vragen komen daarbij langs. Er zijn veel partijen die in een bouwproces deelnemen.