Dakraam maken

Nieuw dakraam ?

Of bent u beter geholpen met een dakkapel? Veel mensen weten niet precies wat de mogelijkheden zijn. Als mensen ons vragen om een dakraam, dan vragen wij toch altijd maar even door. Heeft u een probleem met daglicht en ventilatie op zolder? Dan is een dakraam slechts 1 van de vele oplossingen. Er zijn veel mogelijkheden en kant-en-klare producten op de markt maar niet alles mag zomaar op uw dak worden geplaatst! Het komt regelmatig voor dat het vers geplaatste dakraam toch weer verwijderd moet worden omdat men niet goed geinformeerd is door de leverancier of aannemer die het dakraam leverde.

Dakramen: wanneer bouwvergunningsvrij, wanneer een bouwvergunning nodig?

Regelmatig vinden er discussies plaats over de voorwaarden en regels met betrekking tot het plaatsen van dakramen. En heel vaak gaat het fout omdat de wetten en regels verkeerd worden begrepen. De regels worden deels bepaald door het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) en deels door de gemeenten die lokale welstandsnota’s hebben opgesteld.

Er is een handige brochure beschikbaar op deze site waarin u meer leest over de voorwaarden voor bouwvergunningsvrij en bouwvergunningplichtig bouwen van dakramen. Op de pagina brochures IenM vindt u hetinformatieblad dakramen.

Lees verder over dakkapellen op onze pagina Dakkapel, en Dakserre bouwen.