Informatie over hout

Hout is de toekomst

Gaat u bouwen of verbouwen? Hout is een veelzijdig bouwmateriaal dat naast vele positieve technische eigenschappen van nature beschikt over een groot aantal milieukwaliteiten. Hout is bijvoorbeeld licht in gewicht maar toch uitermate sterk, heeft een hoge isolatiewaarde voor zowel warmte als geluid.
Hout is verder een bouwmateriaal dat het milieu nauwelijks belast, noch tijdens de winning en productie, noch tijdens de gebruiks- en afvalfase. Het is een vernieuwbare grondstof uit bossen die steeds weer aangroeien, het heeft een gunstig effect op de CO2-balans en het geeft geen schadelijke emissies af aan het binnenmilieu. U voelt zich dus prettig in een woonomgeving waarin veel is toegepast. Daarnaast is hout gemakkelijk her te gebruiken en zijn houtproducten eenvoudig te repareren. En niet niet te vergeten. Hout is gewoon mooi. Hout geeft uw interieur, maar ook uw buitengevel juist dat extraatje dat nodig is. Door haar veelzijdigheid: er zijn ruim 10.000 verschillende houtsoorten bekend, waarvan ruim 200 in Nederland verkrijgbaar, is er voor elk wat wils. Overheden, maar ook steeds mee particulieren besluiten tot het gebruik van hout. Over de herkomst van hout hoeft u zich geen zorgen meer te maken; er is voldoende duurzaam geproduceerd hout op de Nederlandse markt, met een keurmerk als bewijs van controle van kap tot eindproduct. Hout is het enige bouwmateriaal dat hiermee altijd geleverd zal kunnen blijven worden.
Houtskeletbouw uitbouwen of gehele woningen verenigen alle voordelen van hout. Dit levert een comfortabele, energiezuinige en gunstig geprijsde bouwwerken. Over onderhoud, brandveiligheid, kwaliteit en waardevastheid hoeft u niet in te zitten. Houtskeletbouw kent als enige bouwsysteem een kwaliteitscontrole systeem door derden, en dat is al te merken bij de oplevering.
Wilt u meer informatie over hout, houtsoorten, eigenschappen, dakkapellen, uitbouwen, gevelbekledingen, tuinhout of houtskeletbouw: www.houtinfo.nl